> > Mincinosul : [roman]
Mincinosul : [roman]
SeriaColecţia Râsul Lumii
Serie/ColecțieRâsul lumii
Autor
EdituraHumanitas Bucureşti
Locul publicăriiBucureşti
Data publicării2008
TipografieBucureştii Noi
TematicaLiteratură engleză. Proză Informatii suplimentare despre Literatură engleză. Proză
 
Nota 0/5.00 (0 voturi)

Biblioteca mea

Notă generală

Adrian Healey minte aproape patologic. Placerea lui suprema pare a fi trimiterea interlocutorului pe piste false. La scoala sau pe terenul de crichet, acasa sau la carciuma, printre prieteni sau dusmani, dupa masa sau inainte de sex, Adrian Healey toarna gogosi. Cum insa orice nas isi are nasul, Healey se vede atras intr-o aventura in care nimic nu e ce pare-a fi. In care trombonistului ii vine randul sa fie trombonit. Cel care orchestreaza totul este profesorul Donald Trefusis, oaia neagra a unui colegiu din Cambridge, pederast care stie pe de rost, lingvist cu limba ascutita, om cu un simt al umorului navalnic si cu o scoala a vietii in care n-a avut o ora de pauza. Healey si Trefusis slalomeaza printre agenti secreti, ucigasi brutali, sahisti cu misiuni de spionaj, victime spintecate si case conspirative, mutandu-se din Salzburg in Londra si din tihna unui han in tumultul unei artere comerciale. Cat despre adevarul din spatele aventurii, el se lasa asteptat destul de mult, dar cand apare, lumea ramane cu gura cascata.
Mincinosul : [roman] [ Carte ] : roman / Stephen Fry ; Traducere din engleză şi note de Radu Paraschivescu . - Loc publicare: Bucureşti , 2008 , Humanitas Bucureşti , Bucureştii Noi : Fry, Stephen : Paraschivescu, Radu [ trad. ] [ note ] . - 348 p. : Carte tipărită . - Colecția: Râsul lumii
SeriaColecţia Râsul Lumii
TitluMincinosul : [roman]
Alte informaţii la titluroman
Mențiune de responsabilitateStephen Fry ; Traducere din engleză şi note de Radu Paraschivescu
Mențiune de responsabilitate secundarătraducere din engleză şi note de Radu Paraschivescu
Autor
EdituraHumanitas Bucureşti
Locul publicăriiBucureşti
Data publicării2008
TipografieBucureştii Noi
Serie/ColecțieRâsul lumii
EditorParaschivescu, Radu Radu - (trad., note) Informatii suplimentare despre Paraschivescu, Radu
LimbaRomână
TematicaLiteratură engleză. Proză Informatii suplimentare despre Literatură engleză. Proză
Indice CZU821.111-31=135.1
Detalii fiziceCarte tipărită
Paginaţie348 p.
Divizionara • 821
101##a rum
200##a Mincinosul : [roman]
200##e roman
200##f Stephen Fry ; Traducere din engleză şi note de Radu Paraschivescu
200##g traducere din engleză şi note de Radu Paraschivescu
210##a Bucureşti
210##c Humanitas Bucureşti
210##d 2008
210##g Bucureştii Noi
215##a 348 p.
215##c Carte tipărită
215##d 130x200
225##a Râsul lumii
300##a Adrian Healey minte aproape patologic. Placerea lui suprema pare a fi trimiterea interlocutorului pe piste false. La scoala sau pe terenul de crichet, acasa sau la carciuma, printre prieteni sau dusmani, dupa masa sau inainte de sex, Adrian Healey toarna gogosi. Cum insa orice nas isi are nasul, Healey se vede atras intr-o aventura in care nimic nu e ce pare-a fi. In care trombonistului ii vine randul sa fie trombonit. Cel care orchestreaza totul este profesorul Donald Trefusis, oaia neagra a unui colegiu din Cambridge, pederast care stie pe de rost, lingvist cu limba ascutita, om cu un simt al umorului navalnic si cu o scoala a vietii in care n-a avut o ora de pauza. Healey si Trefusis slalomeaza printre agenti secreti, ucigasi brutali, sahisti cu misiuni de spionaj, victime spintecate si case conspirative, mutandu-se din Salzburg in Londra si din tihna unui han in tumultul unei artere comerciale. Cat despre adevarul din spatele aventurii, el se lasa asteptat destul de mult, dar cand apare, lumea ramane cu gura cascata.
410##t Colecţia Râsul Lumii
606##a Literatură engleză. Proză
675##a 821.111-31=135.1
686##a 821
700##a Fry, Stephen
702##a Paraschivescu, Radu
702##b Radu
702##4 trad.
702##4 note

Recenzii

eBiblioPhil
Top