> > Jurnalul unei femei adultere
Jurnalul unei femei adultere
SeriaEroscop. Roman
Serie/ColecțieEroscop. Roman
Autor
EdituraTrei
Locul publicăriiBucureşti
Data publicării2010
TematicaLiteratură engleză. Proză Informatii suplimentare despre Literatură engleză. Proză
 
Nota 0/5.00 (0 voturi)

Biblioteca mea

Notă generală

«... O carte scrisa cu delicatete, emotie si maiestrie.» Saul BellowDoi prieteni se intalnesc cu ocazia reuniunii organizate de scoala evreiasca pe care au absolvit-o cu ani in urma. Atat Guido, fotograf, cat si Charlie, psiholog de meserie, au in jur de 40 de ani si sunt atrasi de o aceeasi femeie, casatorita, care se numeste Aviva si este profesoara de violoncel. Charlie incepe o terapie cu Aviva, fara sa stie ca aceasta este iubita lui Guido. Nici Aviva, pe de alta parte, nu cunoaste legatura dintre cei doi barbati. O ampla poveste despre iubire si placere relatata din triplul punct de vedere al acestor personaje. Evident, pe parcursul ei apar complicatii, iar cei trei protagonisti se confrunta rand pe rand cu gelozia, dorinta de libertate si dificultatea de a pastra un secret. De unde si tenta de seriozitate, seductie, dar si umor negru a romanului. Este o carte inedita, textul fiind insotit de un glosar explicativ care ofera detalii picante despre poveste, surprize si glume. Intampinate cu entuziasm de critici ca fiind «minunate si incantatoare», «desavarsite si hipnotice», cartile lui Leviant il certifica pe acesta drept unul dintre romancierii cei mai talentati de astazi. Jurnalul unei femei adultere a fost nominalizat de redactia Lire in lista celor mai bune romane din 2008.«Un stil original, o imaginatie debordanta, dinamism si idei provocatoare: cel mai recent roman al lui Curt Leviant, asemenea celorlalte carti ale lui, e o adevarata incantare pentru cititorul receptiv la emotie.» Elie Wiesel«Un roman magic, incantator... Te intriga, e plin de senzualitate... O scriitura desavarsita.» New York Times Book Review«Jurnalul unei femei adultere constituie o reusita literara, in mod evident mult mai mult decat o lectura adresata celor care sufera de infidelitate conjugala.» Lire«Cartea este opera unui moralist, care insa evita sa ne sufoce cu precepte morale. Ea jongleaza cu remarci spirituale si pline de umor, dezvaluind ceasornicaria intima a dorintei.» L’Express«O poveste care te hipnotizeaza, plina de poezie si stralucit tesuta.» Publishers WeeklyCurt Leviant este profesor specialist in studii ebraice la Rutgers University, New Jersey si este traducator de idis. A primit numeroase premii si distinctii literare pentru romanele sale: The Yemenite Girl; Passion in the Desert; The Man Who Thought He Was Messiah; Partita in Venice; Diary of an Adulterous Woman.
Jurnalul unei femei adultere [ Carte ] : roman / Curt Leviant . - Loc publicare: Bucureşti , 2010 , Trei : Curt Leviant : Ştefănescu [ 730 ] . - 712 . - Colecția: Eroscop. Roman
SeriaEroscop. Roman
TitluJurnalul unei femei adultere
Alte informaţii la titluroman
Mențiune de responsabilitateCurt Leviant
Mențiune de responsabilitate secundarătrad. din eng.: Daniela Ştefănescu
Autor
EdituraTrei
Locul publicăriiBucureşti
Data publicării2010
Serie/ColecțieEroscop. Roman
EditorŞtefănescu Daniela - (730) Informatii suplimentare despre Ştefănescu
LimbaRomână
TematicaLiteratură engleză. Proză Informatii suplimentare despre Literatură engleză. Proză
Indice CZU821.111-31=135.1
Paginaţie712
101##a rum
200##a Jurnalul unei femei adultere
200##e roman
200##f Curt Leviant
200##g trad. din eng.: Daniela Ştefănescu
210##a Bucureşti
210##c Trei
210##d 2010
215##a 712
215##d Tip coperta:Brosata
225##a Eroscop. Roman
300##a «... O carte scrisa cu delicatete, emotie si maiestrie.» Saul BellowDoi prieteni se intalnesc cu ocazia reuniunii organizate de scoala evreiasca pe care au absolvit-o cu ani in urma. Atat Guido, fotograf, cat si Charlie, psiholog de meserie, au in jur de 40 de ani si sunt atrasi de o aceeasi femeie, casatorita, care se numeste Aviva si este profesoara de violoncel. Charlie incepe o terapie cu Aviva, fara sa stie ca aceasta este iubita lui Guido. Nici Aviva, pe de alta parte, nu cunoaste legatura dintre cei doi barbati. O ampla poveste despre iubire si placere relatata din triplul punct de vedere al acestor personaje. Evident, pe parcursul ei apar complicatii, iar cei trei protagonisti se confrunta rand pe rand cu gelozia, dorinta de libertate si dificultatea de a pastra un secret. De unde si tenta de seriozitate, seductie, dar si umor negru a romanului. Este o carte inedita, textul fiind insotit de un glosar explicativ care ofera detalii picante despre poveste, surprize si glume. Intampinate cu entuziasm de critici ca fiind «minunate si incantatoare», «desavarsite si hipnotice», cartile lui Leviant il certifica pe acesta drept unul dintre romancierii cei mai talentati de astazi. Jurnalul unei femei adultere a fost nominalizat de redactia Lire in lista celor mai bune romane din 2008.«Un stil original, o imaginatie debordanta, dinamism si idei provocatoare: cel mai recent roman al lui Curt Leviant, asemenea celorlalte carti ale lui, e o adevarata incantare pentru cititorul receptiv la emotie.» Elie Wiesel«Un roman magic, incantator... Te intriga, e plin de senzualitate... O scriitura desavarsita.» New York Times Book Review«Jurnalul unei femei adultere constituie o reusita literara, in mod evident mult mai mult decat o lectura adresata celor care sufera de infidelitate conjugala.» Lire«Cartea este opera unui moralist, care insa evita sa ne sufoce cu precepte morale. Ea jongleaza cu remarci spirituale si pline de umor, dezvaluind ceasornicaria intima a dorintei.» L’Express«O poveste care te hipnotizeaza, plina de poezie si stralucit tesuta.» Publishers WeeklyCurt Leviant este profesor specialist in studii ebraice la Rutgers University, New Jersey si este traducator de idis. A primit numeroase premii si distinctii literare pentru romanele sale: The Yemenite Girl; Passion in the Desert; The Man Who Thought He Was Messiah; Partita in Venice; Diary of an Adulterous Woman.
410##t Eroscop. Roman
606##a Literatură engleză. Proză
675##a 821.111-31=135.1
700##a Curt Leviant
702##a Ştefănescu
702##b Daniela
702##4 730

Recenzii

eBiblioPhil
Top