Inima cusuta
Autor
EdituraVellant
Locul publicăriiBucureşti
Data publicării2010
 
Nota 0/5.00 (0 voturi)

Biblioteca mea

Notă generală

Inima cusuta, aparut in 2007, este primul roman al lui Carole Martinez. Viata tumultuoasa a Frasquitei Carasco, eroina romanului, este povestita de fiica sa cea mica, Soledad. Pusa zalog si pierduta de sotul ei cu ocazia unei lupte de cocosi, Frasquita fuge din satul natal din sudul Spaniei impreuna cu cei cinci copii. Traverseaza Andalusia si ajunge in Africa, intalnind in drumul sau rascoale taranesti, creaturi malefice si spirite generoase. Destinul Frasquitei si al copiilor sai nu este unul oarecare, caci faima sa de magiciana sau chiar de vrajitoare o precede intodeauna.Inzestrata cu harul de a coase nu doar bucati de material, ci si vietile oamenilor, Frasquita le transmite aceste capacitati supranaturale fiicelor si fiului sau. Astfel, destinele personajelor stau sub semnul magicului, darurile lor transfigurand realitatea si aducand la lumina tesatura fermecata a vietii.Nascuta in 1966, Carole Martinez a urmat un parcurs sinuos si eclectic inainte de a deveni profesoara de limba franceza la un liceu din Issy-les-Moulineaux: a fost pe rand chelnerita, muncitoare, fotograf, actrita, regizoare, asistent-realizator. in 1999, a publicat o carte pentru copii, Le cri du livre.In anul 2005, in timpul unui concediu de maternitate, incepe sa scrie romanul Inima cusuta. Cu un tata pasionat de antichitati, ce umplea casa copilariei de tot felul de obiecte fanteziste si o bunica de origine spaniola care-i povestea vechi istorii superstitioase, Carole Martinez se va inspira din viata stramosilor sai spanioli pentru a crea acest roman aflat la granita cu basmul.
Inima cusuta [ Carte ] : roman / Carole Martinez . - Loc publicare: Bucureşti , 2010 , Vellant : Carole Martinez . - 384
TitluInima cusuta
Alte informaţii la titluroman
Mențiune de responsabilitateCarole Martinez
Mențiune de responsabilitate secundarătrad.: Geanina Tivda
Autor
EdituraVellant
Locul publicăriiBucureşti
Data publicării2010
Paginaţie384
200##e roman
200##f Carole Martinez
200##g trad.: Geanina Tivda
200##a Inima cusuta
210##a Bucureşti
210##c Vellant
210##d 2010
215##a 384
215##d 130x200
215##d Tip coperta:Brosata
300##a Inima cusuta, aparut in 2007, este primul roman al lui Carole Martinez. Viata tumultuoasa a Frasquitei Carasco, eroina romanului, este povestita de fiica sa cea mica, Soledad. Pusa zalog si pierduta de sotul ei cu ocazia unei lupte de cocosi, Frasquita fuge din satul natal din sudul Spaniei impreuna cu cei cinci copii. Traverseaza Andalusia si ajunge in Africa, intalnind in drumul sau rascoale taranesti, creaturi malefice si spirite generoase. Destinul Frasquitei si al copiilor sai nu este unul oarecare, caci faima sa de magiciana sau chiar de vrajitoare o precede intodeauna.Inzestrata cu harul de a coase nu doar bucati de material, ci si vietile oamenilor, Frasquita le transmite aceste capacitati supranaturale fiicelor si fiului sau. Astfel, destinele personajelor stau sub semnul magicului, darurile lor transfigurand realitatea si aducand la lumina tesatura fermecata a vietii.Nascuta in 1966, Carole Martinez a urmat un parcurs sinuos si eclectic inainte de a deveni profesoara de limba franceza la un liceu din Issy-les-Moulineaux: a fost pe rand chelnerita, muncitoare, fotograf, actrita, regizoare, asistent-realizator. in 1999, a publicat o carte pentru copii, Le cri du livre.In anul 2005, in timpul unui concediu de maternitate, incepe sa scrie romanul Inima cusuta. Cu un tata pasionat de antichitati, ce umplea casa copilariei de tot felul de obiecte fanteziste si o bunica de origine spaniola care-i povestea vechi istorii superstitioase, Carole Martinez se va inspira din viata stramosilor sai spanioli pentru a crea acest roman aflat la granita cu basmul.
700##a Carole Martinez

Recenzii

eBiblioPhil
Top