> > Guvernarea Constantin Stănescu : stenogramele şedinţelor Consiliului de Miniştri Vol. 1: (august - noiembrie 1944)
Guvernarea Constantin Stănescu : stenogramele şedinţelor Consiliului de Miniştri Vol. 1: (august - noiembrie 1944)
Conținut înGuvernarea Constantin Sănătescu : stenogramele şedinţelor Consiliului de Miniştri
Autor
EdituraSaeculum I.O.
Data publicării2011
 
Nota 0/5.00 (0 voturi)

Biblioteca mea

Notă generală

Corpusul de documente ale Istorie romane contemporane, intitulat Stenogramele sedintelor Consiliului de Ministri, intiat de prof. Marcel-Dumitru Ciuca, din care au aparut 11 volume dedicate guvernarii maresalului Ion Antonescu, se continua cu guvernarea generalului Constantin Sanatescu, ce va cuprinde doua volume. Cititorul are, astfel, posibilitatea sa completeze si sa compare informatiile istorice oferite de Jurnalul generalului Sanatescu cu cele aflate din stenogramele sedintelor Consiliului de Ministri, in mod direct, fara inteventia sau interpretarea cuiva. In sedintele Consiliului de Ministri, reprezentantii diferitelor partide politice discutau evenimentele curente din Romania, generatoare ale unor dificultati extrem de grele pentru poporul nostru, si cautau solutii pentru rezolvarea lor. Era tocmai momentul intrarii trupelor sovietice in tara, care creau si ele probleme deosebite. Intre altele, in Consiliul de Ministri se cerea ca, odata cu trecerea armatei sovietice in Transilvania, sa intre si trupele romanesti si unde a pus piciorul soldatul roman, de acolo sa nu-l mai scoata. Problematica discutiilor din sedintele Consiliului de Ministri este extrem de variata si sugereaza cititorului greutatile prin care a trecut neamul romanesc in acei ani, unele dintre ele necunoscute contemporanilor nostri, dispusi adesea sa le ignore. La sfarsitul volumului este reprodus textul Conventiei de armistitiu.
Guvernarea Constantin Stănescu : stenogramele şedinţelor Consiliului de Miniştri Vol. 1: (august - noiembrie 1944) [ Carte ] , 2011 , Saeculum I.O. : Marcel Dumitru Ciuca . - 399 p.
Conținut înGuvernarea Constantin Sănătescu : stenogramele şedinţelor Consiliului de Miniştri
TitluGuvernarea Constantin Stănescu : stenogramele şedinţelor Consiliului de Miniştri Vol. 1: (august - noiembrie 1944)
Autor
EdituraSaeculum I.O.
Data publicării2011
Paginaţie399 p.
200##i Vol.1 - (august - noiembrie 1944)
200##a Guvernarea Constantin Stănescu : stenogramele şedinţelor Consiliului de Miniştri Vol. 1: (august - noiembrie 1944)
210##c Saeculum I.O.
210##d 2011
215##a 399 p.
215##d 240X170
300##a Corpusul de documente ale Istorie romane contemporane, intitulat Stenogramele sedintelor Consiliului de Ministri, intiat de prof. Marcel-Dumitru Ciuca, din care au aparut 11 volume dedicate guvernarii maresalului Ion Antonescu, se continua cu guvernarea generalului Constantin Sanatescu, ce va cuprinde doua volume. Cititorul are, astfel, posibilitatea sa completeze si sa compare informatiile istorice oferite de Jurnalul generalului Sanatescu cu cele aflate din stenogramele sedintelor Consiliului de Ministri, in mod direct, fara inteventia sau interpretarea cuiva. In sedintele Consiliului de Ministri, reprezentantii diferitelor partide politice discutau evenimentele curente din Romania, generatoare ale unor dificultati extrem de grele pentru poporul nostru, si cautau solutii pentru rezolvarea lor. Era tocmai momentul intrarii trupelor sovietice in tara, care creau si ele probleme deosebite. Intre altele, in Consiliul de Ministri se cerea ca, odata cu trecerea armatei sovietice in Transilvania, sa intre si trupele romanesti si unde a pus piciorul soldatul roman, de acolo sa nu-l mai scoata. Problematica discutiilor din sedintele Consiliului de Ministri este extrem de variata si sugereaza cititorului greutatile prin care a trecut neamul romanesc in acei ani, unele dintre ele necunoscute contemporanilor nostri, dispusi adesea sa le ignore. La sfarsitul volumului este reprodus textul Conventiei de armistitiu.
461##t Guvernarea Constantin Sănătescu : stenogramele şedinţelor Consiliului de Miniştri
700##a Marcel Dumitru Ciuca

Recenzii

eBiblioPhil
Top