> > Constiinta, personalitate, nebunie in opera lui Henry Ey. Sistemul psihic normal si patologic in organo-dinamism
Constiinta, personalitate, nebunie in opera lui Henry Ey. Sistemul psihic normal si patologic in organo-dinamism
Autor
EdituraDominor
Data publicării2007
 
Nota 0/5.00 (0 voturi)

Biblioteca mea

Notă generală

Constiinta, personalitate, nebunie in opera lui Henri Ey reprezinta prima monografie stiintifica in limba romana, dedicata in intregime analizei conceptiei teoretice a Maestrului de la Bonneval. Stilul simplu si claritatea ce caracterizeaza aceasta opera o fac accesibila nu numai cititorilor avizati, ci de asemenea unui public mai larg, care manifesta un interes real pentru psihologia constiintei si a personalitatii, pentru psihopatologie sau antropologie. Numeroasele citate ale unor fragmente din lucrarile fundamentale ale lui Henri Ey, aproape necunoscute pentru generatia actuala de psihiatri si de psihologi romani fac ca aceasta monografie sa aduca o contributie importanta la difuzarea, printre specialisti a gandirii epistemologice, psihopatologice si clinice a marelui psihiatru francez. Intelegem astfel ca, departe de a se inchide intr-o epoca istorica depasita, conceptia organo-dinamica a psihiatriei deschide o perspectiva larga, viguroasa catre secolul XXI. Treizeci de ani dupa disparitia lui Henri Ey (1977), pe buna dreptate denumit „Papa psihiatriei franceze”, autorul acestei monografii aduce un omagiu creatorului ultimei conceptii sintetice a psihiatriei.
Constiinta, personalitate, nebunie in opera lui Henry Ey. Sistemul psihic normal si patologic in organo-dinamism [ Carte ] , 2007 , Dominor : Valentin Veron Toma . - 305 pagini
TitluConstiinta, personalitate, nebunie in opera lui Henry Ey. Sistemul psihic normal si patologic in organo-dinamism
Autor
EdituraDominor
Data publicării2007
Paginaţie305 pagini
200##a Constiinta, personalitate, nebunie in opera lui Henry Ey. Sistemul psihic normal si patologic in organo-dinamism
210##c Dominor
210##d 2007
215##a 305 pagini
300##a Constiinta, personalitate, nebunie in opera lui Henri Ey reprezinta prima monografie stiintifica in limba romana, dedicata in intregime analizei conceptiei teoretice a Maestrului de la Bonneval. Stilul simplu si claritatea ce caracterizeaza aceasta opera o fac accesibila nu numai cititorilor avizati, ci de asemenea unui public mai larg, care manifesta un interes real pentru psihologia constiintei si a personalitatii, pentru psihopatologie sau antropologie. Numeroasele citate ale unor fragmente din lucrarile fundamentale ale lui Henri Ey, aproape necunoscute pentru generatia actuala de psihiatri si de psihologi romani fac ca aceasta monografie sa aduca o contributie importanta la difuzarea, printre specialisti a gandirii epistemologice, psihopatologice si clinice a marelui psihiatru francez. Intelegem astfel ca, departe de a se inchide intr-o epoca istorica depasita, conceptia organo-dinamica a psihiatriei deschide o perspectiva larga, viguroasa catre secolul XXI. Treizeci de ani dupa disparitia lui Henri Ey (1977), pe buna dreptate denumit „Papa psihiatriei franceze”, autorul acestei monografii aduce un omagiu creatorului ultimei conceptii sintetice a psihiatriei.
700##a Valentin Veron Toma

Recenzii

eBiblioPhil
Top