> > Cale spre bunătate
Cale spre bunătate
Autor
EdituraEditura Sophia
Locul publicăriiBucureşti
Data publicării2007
TipografiePrint Multicolor
Locul produceriiIaşi
Tematicapredici Informatii suplimentare despre predici, teologie morală Informatii suplimentare despre teologie morală
 
Nota 0/5.00 (0 voturi)

Biblioteca mea

Notă generală

Cartea de faţă cuprinde cuvântări pe care le-am ţinut la Mă­năs­­tirea Brâncoveanu de la Sâmbăta de Sus. Deşi sunt ţinute cu prilejul spovedaniei obştei, ele nu se referă direct la aceasta şi nu au în vedere spovedania propriu-zisă. Aceste cuvântări au fost alcătuite de cele mai multe ori spontan, în folosul ascultătorilor. Multe din idei mi-au venit în timpul expunerii, aşa încât s-ar putea spune că ele sunt inspirate. Da, într-adevăr, sunt inspirate de pregătirea mea de-a lungul vieţii şi de cultura pe care mi-am agonisit-o. Cărţii i-am dat titlul Cale spre bunătate pentru că în cuvântările pe care le-am ţinut se urmăreşte îmbunătăţirea omului, în gene­ral şi în special. Fără îndoială că există şi multe alte valori pe care le poate urmări omul, dar de măsura bunătăţii nu-i nici una. Bunătatea ne face asemănători cu Dumnezeu Cel Bun şi ne apro­pie de El în vremelnicie şi în veşnicie. Cu bunătatea ne ducem înaintea lui Dumnezeu şi ne menţinem în legătură cu El. Să ne ajute Bunul Dumnezeu să fim buni, ca unii care învăţăm din această carte să mergem pe calea care duce la bunătate. (Arhimandrit Teofil Părăian)
Cale spre bunătate [ Carte ] / Arhimandrit Teofil Părăian . - Loc publicare: Bucureşti , 2007 , Editura Sophia , Print Multicolor : Părăian, Teofil, arhimandrit : Florescu [ 340 ] . - 432 p. : Carte tipărită
TitluCale spre bunătate
Mențiune de responsabilitateArhimandrit Teofil Părăian
Mențiune de responsabilitate secundarăredactor : Cristina Florescu
Autor
EdituraEditura Sophia
Locul publicăriiBucureşti
Data publicării2007
TipografiePrint Multicolor
Locul produceriiIaşi
EditorFlorescu Cristina - (340) Informatii suplimentare despre Florescu
LimbaRomână
Tematicapredici Informatii suplimentare despre predici, teologie morală Informatii suplimentare despre teologie morală
Indice CZU252; 241
Detalii fiziceCarte tipărită
Paginaţie432 p.
Divizionara • 2
101##a rum
200##a Cale spre bunătate
200##f Arhimandrit Teofil Părăian
200##g redactor : Cristina Florescu
210##a Bucureşti
210##c Editura Sophia
210##d 2007
210##e Iaşi
210##g Print Multicolor
215##a 432 p.
215##c Carte tipărită
300##a Cartea de faţă cuprinde cuvântări pe care le-am ţinut la Mă­năs­­tirea Brâncoveanu de la Sâmbăta de Sus. Deşi sunt ţinute cu prilejul spovedaniei obştei, ele nu se referă direct la aceasta şi nu au în vedere spovedania propriu-zisă. Aceste cuvântări au fost alcătuite de cele mai multe ori spontan, în folosul ascultătorilor. Multe din idei mi-au venit în timpul expunerii, aşa încât s-ar putea spune că ele sunt inspirate. Da, într-adevăr, sunt inspirate de pregătirea mea de-a lungul vieţii şi de cultura pe care mi-am agonisit-o. Cărţii i-am dat titlul Cale spre bunătate pentru că în cuvântările pe care le-am ţinut se urmăreşte îmbunătăţirea omului, în gene­ral şi în special. Fără îndoială că există şi multe alte valori pe care le poate urmări omul, dar de măsura bunătăţii nu-i nici una. Bunătatea ne face asemănători cu Dumnezeu Cel Bun şi ne apro­pie de El în vremelnicie şi în veşnicie. Cu bunătatea ne ducem înaintea lui Dumnezeu şi ne menţinem în legătură cu El. Să ne ajute Bunul Dumnezeu să fim buni, ca unii care învăţăm din această carte să mergem pe calea care duce la bunătate. (Arhimandrit Teofil Părăian)
606##a predici
606##a teologie morală
675##a 252
675##a 241
686##a 2
700##a Părăian, Teofil, arhimandrit
702##a Florescu
702##b Cristina
702##4 340

Recenzii

eBiblioPhil
Top